sâmbătă, 22 ianuarie 2011

LIMBRICU DRACULUI


He,he,he....Tzeapa! Nu-i politica. Credeati ca-i vorba despre Boc? E, uite ca nu-i!

De ce are dracu coarne? 

Inger cazut?
Stateam io asa si ma socoteam in capul mieu cel prost, de ce oare pe peretii bisericii, dracii sunt pictati cu aripi, coarne, cozi si copite... De ce? Toata lumea stie ca pe vremea lu tata Noe, tartorele Lucifer si gashca lui, dupa ce s-au dedulcit binisor la nurii muierilor pamantenilor, L-au maniat in asa hal pe Mniezau, incat El i-a facut pe toti  niste parliti de ingeri cazuti, de culoare neagra-afroamericana. Si ca drept pedeapsa El nu le-a taiat aripile ca la gaini, ci i-a lasat mai departe sa zboare si sa-si faca de cap cu oamenii. Asa ca pe timpurile-alea, demonii n-aveau decat aripi... Pe urma, cateva mii de ani mai tarziu,  lumea crestina le-a zis diavoli. Iar pe deasupra romanii le-au mai zis si draci. Noi si poporul romanche, zice Goagalu, ca le spunem draci.

Dragon? 
Hmmm...  Da' de la ce le-om fi zis noi asa, de la dragoni? Nu cred! Si nu cred pen'ca nici numele de Devil, Diable, Diavolo, Diavol, nu vin de la Dragon. Dar de ce le-am pus si coarne, ca dragonii n-au coarne...!? Doar intr-o singura poza dracu e dragon, in aia cu Sfantu Gheorghe care ia lauru ca omoara balauru. Aveti imaginea? Ei, acolo, si numa acolo, dracul e pictat fara coarne, ca un dragon.

Trac? 
Sa fie de la traci? Nici, pen'ca_coifuri cu coarne, purtau doar varegii.

Pro-tap?
Da de ce trebuiau ei sa semene cu tapii? De ce cu tapii? Unii zic ca de la satiri, altii ba nu, ca de la persecutiile religioase aplicate de catre biserica_catolica asupra celtilor li s-ar trage infatisarea de tapi, cu coarne si tot dichisu, ca vezi Doamne, paganii venerau tapu, iar catolicii protapu, ca d'aia-i puneau pa pagani la frigare. Da' pan'la urma io nici chesti-asta n-o cred, pen'ca i-am vazut pe pereti asa pa la toate bisericile si manastirile din tara, pa unde-am fost, nu numa la catolici. Dracu de Voronet, e la fel cu dracu de Notre-Dame, iar cel de Athos e totuna cu cel de Vatican. Diavol, Satana, Ucigaltoaca, Ucigalcrucea, Ducasepepustii, Naiba, Dracu-Lacu, cum o dai, tot un drac.

Altu-ar tre'i sa fie shpilu'...

Pan'la urma si pan'la urma, stiti ce cred io? Io cre'ca le-au zis draci, pen'ca aveau limbrici si-i manca mereu in cur, ca se tineau numa de dracii. D'aia! Si d-aia au si coarne. Io asa cred si-ascultati acilea la mine, ca fie dracu cat de mic, are coarne si-un limbric...  Atentie, am zis coarne, nu cornite.
Am si argumente:

6 comentarii:

  1. Neata si bun gasit:)

    Spunea Eldariel(si eu il cred,e mult mai studios decit mine),ca povestea cu lucifer nu are acoperire nici macar in scripte,e o gaselnita bisericeasca atasata la poveste generala.Personajul apare o singura data,si se refera de fapt la regele babilonului,care a cazut de nu stiu unde,precum luceafarul care nu stiu ce.
    In cea ce priveste mitul lui Samyaza cu asa zisii ingeri cazuti,a forta evolutia cu prea multe informatii si cu vibratii mult prea diferite de mersul firec al lucrurilor,se numeste interferenta,si nu se prea face asa ceva,dar se mai intimpla.Intr un fel toti cei amestecati in cele 6,5m de oameni care misuna pe aici, avind un alt fel de deschidere decit cea de masa,forteaza cumva evolutia spre un alt sens si tot interferenta este in anumite cazuri.Din dorinta de schimbare si armonie,pot iesi dihotomii,noroc ca ne ajuta mersul firesc si natural al lucrurilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ptruptrucila, am trecut sa te salut, asadar: SALUT!
    De limbric, nu zic nimic!
    :))
    mai coboara si tu dintre ai tai extraterestri printre terestri...

    RăspundețiȘtergere
  3. PtruPtruCea, stii cumva vreun banc cu extrateresti ?
    Suntem in impPAS.
    Avem si cateva premii ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am trecut si eu sa te salut...si chiar am avut ce sa vad...ba mai mult m-a si amuzat articolul!Promit sa mai trec!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. despre cum se luptau turcii cu dracii vezi Caragiale, seria despre pedagogii de şcoală nouă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca Ptruptrucea este si Vasile , atunci ne cunoastem de undeva de unde dracalea era tare la bancuri -adicatelea le pricepea ultimul ...ca cica-i placea sa rada la urma ca cine rade la urma , rade mai bine . Rade pe dracu', ca muflonu' din poveste care se scarpina sub coada cu cornu' drept .Nu poate cu stangu' ca tocmai a cotit-o adineauri si cica e de drapta ...ca sa nu mai zicem ca este doctorant tot in drept chiar daca cornu'i stramb . Inainte de final ,io cred ca o sa faca pe dracu ghem si-o sa-l intreaca pe Bulichi despre care stie toata lumea ce-a facut sub pod ...

    RăspundețiȘtergere

rosteste