duminică, 24 octombrie 2010

O GAD, SHOUMIZAMANII !


Hai noroc Goagale! Hai sa traiesti, bloggare! 

Ia sa vezi tu ce idee mi-a venit citind la rugaciunile bloggarului  Dan Ioanitescu....!
Da, ia stai nitzel!  Stai mai intai sa-ti spun care-i mersu' cu rugaciunile, ca m-am interesat!

Ai idee cam cat e tarifu' la un acatist sau la un pomelnic? Iti spun io! De la un leu la cinci lei, pentru babe si fraieri, si de la cinci, hai zece, pana catre o suta, pentru prostii cu bani si cu dare da mana. Curati, neimpozabili. Mai mult nu merge. Tu platesti iar popa se roaga in locu' tau. Aaaa...vrei chitanta? Pai crezi tu bloggare ca are popa timp sa-ti taie tie si chitanta in timpu' slujbei? Da ce e prost s-o faca? Pai nu-i destul ca ti-auzi viii si mortii, basca dorintele tale fierbinti, pomenite lalait de fata cu toata lumea? Ca doara te distrezi pa banii tai, nu? Si popa tot asa! Tot pa banii tai se distreaza. Care chitanta? Banu-i ochiu dracului! Clipeste cu inteles si rade la tine si la prostii care l-au marcat, fix din buzunaru' de sub patrafiru' popii sau si mai rau, de pe masa din Altar. Si asta taman in timpu' sfintei slujbe... Nici nu m-as mira ca o buna parte din ochii astia de drac, neimpozabili si nepurtatori de TVA sa ia apoi drumu' buzunarelor inaltpreasfintitilor prelati-sefi ai popilor colectori. De ce cred io asta? C-asa arata legea pamantului, s-asa ar fi corect la Romanica. D'aia! Ca tot asa merge treaba in toata Mafia functionareasca romaneasca. Ca tot asa-i mersu si la tigani. Si la vama. Si la politie. Si la proiectele europene. Cum adica sa nu le dai dreptu', ca doara ei te pun in functie si te trimit la produs? Ca cine-n dar iti da gaina toata, da-i din ea sa muste-o data.....

Si-atunci, ce-ai zice tu bloggare daca te-as intreba,  daca in loc de dansez pentru tine ti-as zice ca ma rog pentru tine? Ti-ar placea, ai? Ce zici? Sa stea unu pe net, sa zicem un computer, si-n timp ce tu esti la carciuma cu prietenii, sau in alte locuri de pierzanie mai dihai, cum ar fi da egzemplu' la biblioteca, sa se roage computeru' in locu' tau ?  Ei? Cum ar fi? Ti-ar placea ca-n timp'osta, cat tu petreci, Mniezau, sastisit de rugaciunile de le zice masinari-aia in locu' tau, sa te mantuiasca si sa-ti indeplineasca gandurile tale cele mai ascunse? Ti-ar placea? Si daca ti-ar placea, cum ti-ar placea? Pa bani, ca la popi sau pa daiboj?

"Ia zi Goagale, egzista asa ceva pe net?"  l-am intrebat io. "Stai asa sa verific! S-o-ntreb pe Blogosfera", zice... "Da bloggare, egzista! Da pa bani!"
Interesant nu? Stai sa vezi parascovenie!

Multa lume face parale pe net cu te miri ce. Ai vazut desigur cu ce se ocupa ei. Ba cu o traducere, ba cu un soft, ba cu muzica sau filme, ba cu un anunt de mica publicitate, ba cu un addsense de la Goagal.  Unii iti vand astrograme, altii sfaturi de orice fel, sau widgeturi, sau poze, sau cate si mai cate... Marafeturi in orice caz. Da unii care sa se roage cu voce tare pentru tine si in locu' tau, pentru un tarif mediu de 3,95 $, cu siguranta n-ai mai intalnit. Mare ti-e Blogosfera Ta Doamne! Nici nu stiu cum sa numesc mai bine manaria de pe saitu' lor de-acolo... Sa-i zic trafic de influenta sau lobby pe langa Mniezau? Ce sa zic io ca este...? Genialitate sau escrocherie nesimtita si talharie pe fata?

Acu...., ca sa nu te mai fierb, uite cam cum vine treaba: tu pui banu' si un sintetizator de voce iti copiaza amprenta vocala.  Adica iti reproduce timbru' si modulatiile vocii tale si numa dup-aia-ncepe sa toarne la rugaciuni in locul tau, in ce limba sau confesiune vrea muschiu' tau. Si ca sa fii sigur ca Mniezau te-asculta de-acolo, din Blogosfera, poate ca vrei sa te rogi la simultane ca un budist, catolic, prezbiterian ce esti, sau mai stiu io ce bun iudeu sau islamist vrei tu sa pari, ca sa te creada El. Il faci, ce mai...! Si ce daca esti un om ocupat si n-ai timp de rugaciuni...!? Nici nu tre'sa-ti faci probleme. Ca sa zica altu' pentru tine Rugaciunea Inimii iara tu sa tragi foloasele, ce poa' sa fie mai inaltator si mai profitabil?  Ai pus-o! Jmecherii te momesc cu ideea ca iti extind si iti consolideaza relatia cu Mniezau. Ce tupeu....!!! Cata nesimtire.....!!! Fix ca popii, ca sa vezi! Na, c-au invatat ceva de la ei, dracii aia de atei. Da sa stii bloggare ca ei e si mai hapsani ca popii. Nu dau dreptu'!

Nu ma crezi? Ia da tu cu mausu aicisheaun clic! 


Gata? L-ai dat? Te-ai lamurit? Te-ai inscris? Ai dat banu? Brava!
Ei, atunci hai sa traiesti bloggare, dati-ar Mniezau sanatate!

Poza cu popa am luat-o de la: www. realitatea .net

38 de comentarii:

  1. Spumos! :)
    Acu' nu stiu pe care parte fraiereala e mai mare. Adicatelea care sa fie mai talhar? Ala de cauta prostu' la buzunare, sau ala de cauta sa-l pacaleasca pe Gad sintetizandu-si vocea?
    Ca la o adica, ar putea sa faca ca subsemnatul, inregistrand un MP3 - orighinal, cel putin - pe care sa-l lase sa ruleze in Home Theather Sound Sistem -ul din dotare toata ziulica. Gratis si cu avantajul woofer -ului, care imprima gravitate vocii, clinchet de pahare in vitrina vecinului si convinge si reprezentatii altor culte - aceia de tot suna pe la usi - sa se razgandeasca.
    Nici o holograma n-ar da rau, dar tehnologhia nu este inca la indemana oitelor de rand... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnia ta se mai miră?
    Păi aminteşte-ţi de practica indulgenţelor papale. Mie aia mi s-a părut mereu cea mai tare nesimţire din câte există. Să vinzi iertări, de oricare ar fi ele, în numele altuia.
    Făcea vreunul o nefăcută, cumpăra o indulgenţă şi gata! Mai făcea una din aceeaşi categorie, mai scotea chişchirelul'... pac!, indulgenţa şi la fel. Scăpa. Sau aşa credea el.
    :)

    Acu', ce să zic, dacă apelezi la serviciile unui preot, tre'i să achiţi prestaţia? Că omul e la serviciu când se roagă, nu? Plus că, e cunoscut că domnia şi prostia se plătesc. Te consideri un domn, atunci plăteşte!
    Te gândeşti că eşti nătăfleţ şi nu ştii cum să te înscrii în audientă la EL sau din cauza necredinţei tale ai impresia că "telefonul roşu" sună numai ocupat, atunci deh, e mai comod să dai banu' şi să priveşti ca la teatru.
    Dar să nu extindem nepermis această critică, fiindcă mulţi oameni aşa au fost educaţi să facă. Şi nu e doar vina lor că nu înţeleg şi nu reuşesc să facă distincţia.
    A fost o vreme când preoţii aveau har şi chiar îi ajutau pe oameni. Mai sunt şi acum astfel de preoţi. Dar aceia nu cereau nimic. Primeau ce şi dacă li se oferea ceva, mulţumeau cu recunoştinţă şi plecau mai departe.
    Într-un fel, societatea - adică tot noi, până la urmă!, a corupt sensul şi mersul tuturor activităţilor vocaţionale. Şi preoţii şi profesorii şi medicii au ajuns să-şi vândă darurile, nevoiţi să apeleze la asta, pentru a putea supravieţui ei şi familiile lor. Printre ei s-au infiltrat "managerii", adică cei care s-au priceput să speculeze oportunitatea. Şi-au pus de-o instituţie sau organizaţie, după cum le-a fost mai convenabil.

    Cum mereu spun, cel ce stă ascuns şi manipulează e de condamnat, fiindcă oamenii sunt multeori de bună credinţă, dar orbiţi şi împinşi pe o cale ce le pare fără alternativă. Însă, adevăratul buboi e la structura care stă ascunsă în miezul instituţiei. Nu iese la iveală, ca sâmburele din prună. (Noi vedem doar pruna, deh!)
    Cei ce conduc din umbră şi ne mână de la spate, după ce ne-au legat la ochi încă din copilărie, aceia sunt principalii vinovaţi.
    :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Sorinule, nu te dezminţi. Umorul şi spiritul practic fac casă bună la domnia ta.
    :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. :))
    Fac casa buna, dar peretii is cam subtirei... :))

    RăspundețiȘtergere
  5. "Cei ce conduc din umbră şi ne mână de la spate, după ce ne-au legat la ochi încă din copilărie, aceia sunt principalii vinovaţi."

    Adevarul este ca si noua, taare ne place sa simtim benda pe ochi. Tine de cald... :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ne place, dar e mai comod.
    Dacă aşa au făcut şi părinţii şi bunicii şi...etc., înseamnă că aşa se cuvine, nu?
    :)
    Ştii matale, de regulă e cam nasol să faci contra vântului.
    :))))))

    Întăreşte pereţii aia, că prinde bine. Nu văzuşi mai sus că e neindicat să amesteci lucrurile?
    :)
    :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce-mi place de voi doi...!
    :))
    V-am mai urmarit conversand si prin alte parti, da mai demult... Va potriviti. Sunteti haiosi si plini de umor. Da de-ala bun, nu de-asta de neam prost ca al meu.

    @Domnu SOmeOne, aveti umor si idei, domne! Chiar ati facut mascarada aia cu wuferu' sau ziceati doar asaaa... ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna idee,aia cu wofferul.Insa acum ma gindesc ,cum sa imi fac mp3 propriile meditatii?Ca atunci cind meditez nu se aude mai niic,nu ma aud nici eu,e silent,si atunci cum sa ii dau impresia lui mos craciun ca ma rog?

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna seara domnu Adi,

    Ce ditamai placerea! Domnu Adi, tocmai mi-am pus Fidjit si-am vazut ca cineva de saitul pe care l-am luat in colimator m-a facut o vizita. Ce-o sa patesc? E de rau?

    RăspundețiȘtergere
  10. nu stiu ce e fidjit,tinere,si nu stiu despre ce site vorbesti.Daca e ala cu rugaciunile,m-am uita si eu pe el si e....cool,se poate si asa.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Iris:
    Ai dreptate, d'aia multi, cand simt ca bate vantul (folosind stravechea metoda a degetului muiat in gura si apoi ridicat drept in sus, spre cer) nici nu se hazardeaza. Fac direct in pantaloni. Ala da simt practic... :))

    @2PtruCea:
    "Mascarada"?! Eh, stiam eu, noi oamenii de geniu, inovatorii, suntem tratati mereu drept nebuni, la inceput. Bine c-a disparut Inchizitia... :))

    @Adi:
    Pai nu! Asta cu rugatul in tacere am experimentat-o si eu. Nu da roade. Precum in cer, asa si pe pamant! :))

    RăspundețiȘtergere
  12. buna seara, ceea ce va doresc tuturor! subiectul e greu si recunosc ca mi-e teama sa ma pronunt cu privire la institutia preotului! Eu am o idee fixa si cred ca sunt dornic sa vi-o impartasesc. Nu "popa" e de vina ca primeste, la fel cum nici manelistul nu e de vina ca primeste bani pentru dedicatiile "fara numar", cum nici idiotii aia care ne parcheaza cu forta masinile, seara dupa 17:00... daca e vreo vina la mijloc ea este la noi. Suntem prea lenesi sa citim Biblia, suntem prea comozi si dezinteresati, ne plac scurtaturile si ne place sa imputernicim pe altcineva sa ne faca treaba (fie ca e vorba de o rugaciune, fie ca e vorba de o simpla igiena a locului in care traim, fie ca ne putem plati taxele la timp fara sa asteptam o mica intelegere cand ne viziteaza chioscul un control...).
    Suntem atat de aproape de civilizatie, dar nu suntem capabili sa intram la bal - asa ca stam la usa cu birjarii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Uite d'aia sunt trista!!! Ca sunt si eu o natafleatza! Multumesc de vizita si ma abonez :). Cati bani as fi facut daca cineva "accesa" tristea mea! Minunat creionat postul domnule ...

    RăspundețiȘtergere
  14. bizar popor...pe vremea lui ceauşescu şedea la cozi să cumpere mâncare,înjurând pe dictator,şi acum stă la coadă să pupe mumii îmbălsămate,crezând că vor dobândi prosperitate...ah,şi da era să uit...cică ar fi adus şi o bucată de lemn din crucea lui Hristos...i-auzi, ce lemn rezistent domne,se găsea acum două mii de ani!...totuşi eu propun să facă analiza lemnului prin laborator...dacă bucata e cumva din vreo cruce de ale celor doi tâlhari între care Hristos a fost răstignit?..nu de alta dar să nu aducă ghinion ţării cumva, doamne fereşte,caz în care cineva o şi atinge....că la câţi tâlhari avem în ţară,asta ne mai lipsea.....

    RăspundețiȘtergere
  15. @SOmeONE
    Numai asa merge,iti spun eu,cu cit mai multa galagie,cu atit nu poate zou sa se concentreze.

    RăspundețiȘtergere
  16. Aoleo ce da comentarii!!
    Stati asa ca va iau pa rand!

    @Domnu Adi,
    Am luat adresa de fidjit de la un blog si mi-am pus si io pa dreapta blogului. Acolo daca va uitati se vede de unde vine lumea la citit. Da, aveti dreptate, cred ca m-am speriat degeaba.

    @Domnu SOmeONE,
    Stiu ca aveti nicneim englezesc, da daca il citesc cum se scrie, ai zice ca e italienesc. Parca zici COrleONE. Mie asa imi pare mereu.
    Nu sunteti nebun, domnu. Sunteti chiar foarte bun. Io asa va vad.

    @Domnu non nobis,
    Mi-a placut cum ati zis acolo.
    Io zic ca totusi popa e de vina ca primeste, ca de-aia si-a ales mesria de pastor de suflete si de portofele. Uite acu la biserica au inceput sa bata toaca cu "catedrala mantuirii neamului" ca sa facem danii pentru ea. De parca neamu s-ar mantui cu cateva zeci de mii de caramizi.
    Pe parte-ailata cu scurtaturile si cu lenea aveti dreptate. Am auzit ca lenesii sunt mai eficienti decat aia harnici, ca se gandesc mai mult cum sa faca sa munceasca mai putin, da sa ajunga la acelasi rezultat.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Doamna Xia,
    Ma bucur foarte tare da vizita. Saru'mana. Stiti, cineva zicea ca "tristesse oblige". Nu mai stiu cine. Io nu cred ca sunteti natafleatza, da' cred ca ati luat-o prea tare pa partea asta cu tristetzea si nu mai puteti iesi asa usor d-acolo. Uite, oamenii astia care vin p-aicea si cu care incerc si io sa ma imprietenesc, sunt tare plini de viata si au umor. Mai duceti-va si dvs. in vizita pe la ei si vorbiti cu ei, ca o sa va placa. Ia sa vedeti ce veselie e mereu pe blog la Alessia... :)

    @Ryana,
    Pot sa-ti spun draga Ryana?
    Asa e!
    E trist cand n-are omu' o coada, sa mai schimbe si el o vorba c-un necunoscut.
    Ma gandesc si io ca daca s-ar strange toate bucatelele da lemn sfant cu care au plecat acasa cruciatii si hagiii - pelerini parca le zice-acuma dupa modelu' francez, ca-nainte era turcesc... cre'ca s-ar ridica o cruce cat Casa Poporului. Cat despre moaste... Io ma bucur ca mai avem si noi in Romania ceva sfant, fie si-o bucata de os. Basca lemnu'. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. 'neatza, la amiaza, ptruptrucila!
    ce e aia
    shoumizamanii???
    sa-l scriu in vocabular cu definitia aferenta.

    Multam in anticipatiune.

    Cat priveste homo religious... "i"luminatele tartacutze bisericesti strang cu dintii si gherutele frumos aranjate pe la saloanele de cosmeticaraie de evul mediu.
    Ba un oscior, ba o bucata de cruce, ba o broboada, ba vreo doi sfinti care au cadorisit biserica cu ceva averi cu greutate...
    si un update tehnologic pentru a reusi un show somptuos!
    Vrei concert in aer liber?
    Mergi pe dealul mitropoliei!
    De la lesinuri in masa, pana la vindecari spontane!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna dimineata domnule Ptru,

    Va multumesc pentru invitatie. Oricand cu placere! :)
    Foarte interesanta descoperirea si pe deasupra mai este si plina de umor. Daca as sti ca rugaciunile acelea ar avea vreun efect, as plati 4 dolari. Dar cum ca nu m-am lamurit? Tariful este pentru o singura prestatie sau este lunar... Dacaeste pentru o singura prestatie, acatistele par sa fie mai ieftine, asa ziceati parca. Eu ma inscriu la "babe si fraieri".:)

    RăspundețiȘtergere
  20. :)
    Ptruptrucila, da ce repede invatasi bre sa folosesti goagalu' asta!
    Casuta ta e dotata cu di tăte: cine si de unde vine; cu filme sf, cu numaratori de trafic, cu personaje animate!
    Nu cumva tu esti fat frumos din poveste? a?

    RăspundețiȘtergere
  21. Mr. Ptru, ce facem dom'le, o intrat extraterestrul acela în Sistemul Solar, ori ba?
    Că mie aşa mi s-o arătat în vis, noaptea trecută.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna seara Bloggeri Mari,

    Am cam tras chiulu' zilele-astea...

    @Domnu Dan,
    La "babe si fraieri" e ocupat. M-am inscris io. Parerea me este sa va spuneti rugaciunile singur ca o sa economisiti o carca de bani. Va dati seama cati bani puteti economisi intr-o mie de ani?
    Am glumit sa nu va suparati, va rog...
    M-am mai uitat si io pe blogu pamantului, mi-a placut, nu zic nu, ca scrieti cu umor, da daca va spui ca scrieti prea mult, va suparati? E prea mult da citit - parerea mea!- si nu pot sa termin tot.

    @andreiradu,
    Pai da cum? Nu ma ajuta Goagalu? Io-l intreb si el imi zice. Da asta dupa ce ma canonesc singur (stiu, canonu se canta in cel putin doi:)) de cateva ori inainte. Da, recunosc, am prins spilu' cu coloana din dreapta.

    Am fost la Dealu Mitropoliei. Am stat cinci ore. Greu la deal cu boii mici. Boii ai mari au fost bagati pe sestache prin laterala si s-au bagat in fata. Oare ce-ar fi gandit Sf. Dumitru de codalau ala?

    @ Visezi extraterestrii, Happy? Io ii vad dar numa cateodata. Cum era ala din vis? Daca era mic, verde-negricios si cu o ventuza in frunte, sa stii ca... stai asa! Nu misca! Ai unul pe umar! :))

    RăspundețiȘtergere
  23. :0
    Bun revenit, ptruptrucila!
    tot nu mi-ai raspuns la intrebarea: ce-nseamna shoumizamanii???

    RăspundețiȘtergere
  24. @andreiradu,
    intai sa-mi cer iertare si dup-aia-ti spun.

    Hei voi bloggeri. M-am dat in stamba la Happy pa blog si nu meritati sa va fac asa. Imi cer iertare.

    Gata, acuma iti spun:

    Show me the money.
    am scris bine?

    RăspundețiȘtergere
  25. Ei, milostenia, iertarea si sfintenia nu fac casa buna cu bisericile aurite, Jeep-urile din spatele sfintitelor locuri, ale popilor desigur, si cate si mai cate bogatii in casele lor si la masa lor. Sfintenia e simpla si umila si sta la masa cu sufletul simplu si nedoritor de ritualuri bogate.
    Ooo daaa, m-am plimbat duminici la rand in biserici, am ascultat biblia, inchinata si ingenunchiata si am aflat, tot de la ei, preasfintitii propovaduitori ai cuvantului Domnului-Dumnezeului nostru, ca "asa cum nu intra elefantul prin urechile acului, asa nu va intra bogatul in imparatia cerurilor...".O fi cantarind mai mult, ca bogatul tot aduna , si aduna.
    Apai, prea sfintiile voastre, una spunem si alta facem...si am concluzionat...sunt toti niste teoreticieni.
    O baba mai pioasa o sa-mi spuna " ei maica, tu fa ce propovaduieste popa, nu ce face popa...", cam tarziu pt. necunoastere si neinteres, pentru orbire cu praf in ochi, traim in alta epoca.
    Prietenii mei de suflet, cautatori adevarati, imi repeta ca "Dumnezeu exista in fiecare din noi, prin sufletul ce-l purtam"...atunci domnule popa, si eu sunt sfanta ca sunt creeata de aceeasi mana divina ca si Ptruuu, si daca furi de la noi, furi de la Doamne-Doamne !
    Zile bune si senine Ptruu, nu-ti pierde " sfintenia" din suflet, restul doar inventii omenesti !

    RăspundețiȘtergere
  26. Pe care umăr îl văzuşi pe ăla micu' şi verde, că e important.

    :))

    Mr. Ptru, n-ai motiv să-ţi ceri scuze faţă de mine. Totul e în regulă, nu m-am supărat pe nimeni. Că n-am avut de ce.
    Dimpotrivă, chiar m-au amuzat comentariile domniei tale. Cele cărora le-am desluşit înţelesul, căci recunosc -la unele mi-a fost depăşită capacitate de descifrare a mesajelor.
    Altfel, totul e cum se cuvine să fie.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Ptruptrucila, nenea din imagine, cel care are cruce, nu este "nebunul" din "ostrov"?!

    RăspundețiȘtergere
  28. Care nebun? Nu stiu da niciun nebun. Goagalu zice ca este o manastire la Ostrov, da-i zice Dervent si mai e una la Calimanesti, da-i zice Ostrov.

    Or fi multi nebuni da calugari ca fara femei te duci intr-o parte.... Ce sa zic...!?

    RăspundețiȘtergere
  29. :))))
    esti fenomenal!
    :)))
    daca ai vazut filmul "ostrov" vei intelege despre ce "nebun" vorbesc! Si, da... calugar fost-a!

    RăspundețiȘtergere
  30. A! Ia uite ca era cat p-aci sa fiu nepoliticos!

    @Brandusa,

    Esti o fata da treaba! Io-ti multumesc frumos pentru gandu al bun ca la partea cu sufletuuuuu.... Sufletu! Nu ma pricep. Da le am p-astea cu extraterestrii. Io-i visez noaptea. Nici pa popi nu-i bag in seama, c-o lalaie toata viata cu cuvinte mestesugite.

    RăspundețiȘtergere
  31. @Happy, Happy, Doamna Happy!

    Ce bine-mi picau vorbele-astea dupa ce ti-am facut pocinogu...!! Da din pacate mi le-ai zis inainte. Putem sa ramanem pa ele?
    @ andreiradu,
    N-am vazut filmu. E cu batai?

    RăspundețiȘtergere
  32. Sa troznesc la dogma? Atunci inseamna ca au o gandire elastica si nu plastica.

    RăspundețiȘtergere
  33. :)
    mai conteaza felul gandirii?!
    Gandire sa fie.
    Noapte frumoasa, ptruptrucila!

    RăspundețiȘtergere
  34. Da, da! Gandire cu orice pret! Asa socotesc si io ca d-aiaa am pus titlu blogului ROST PROST. Ca dacat mult(gandire) si fara rost, mai bine putin(gandire) si prost. Orice crezi ca are rost, da fapt n-are niciun rost.

    RăspundețiȘtergere

rosteste